Sortering af tøj

Sortering af tøj i hjemmet er ikke umiddelbart det allermest sexede emne. Ikke desto mindre er det en vigtig opgave, som er en integreret del af hverdagen og skal ordnes uanset hvad. Derfor er det også et emne der er vigtigt at tage op, netop for at gøre dagligdagen så ubesværet som overhovedet muligt. Du kan her læse mere om hvordan du bedst griber opgaven an og gør det nemmere for dig og jer som familie.

Sortering af tøj er en løbende opgave

Vi bruger tøj hver dag og for de fleste mennesker er det også rart at have helt rent tøj på hver dag. I en familie betyder dette rigtig meget vasketøj. Som eksempel kan nævnes, at der i en familie med fire personer vil være alene 56 par strømper hver uge at forholde sig til. Derudover kommer undertøj, bukser, bluser m.m. og dette er kun beklædningsgenstande. Herudover kommer der viskestykker, karklude, sengelinned og meget mere. Vaskemaskinen vil køre lige meget hver uge og derfor vil sorteringen være en løbende opgave som aldrig hører op. Så snart man syntes man er til bunds i opgaven, kommer der blot noget nyt.

Sådan bliver det nemmere at sortere vasketøj

Der er heldigvis måder at gøre sorteringen af både vasket og uvasket tøj nemmere. For det uvaskede tøjs vedkommende kan man i stedet for én vasketøjskurv have fx 3-4 stykker stående så det passer til den sortering der skal finde sted. Fx kogevask i en kurv, mønstret i en anden, hvidt tøj i en tredje eller noget lignende. Når tøjet er vasket, er det nemmest hvis det er karakteristisk, at få det sorteret hurtigt, effektivt og korrekt. Dette gælder især strømper som kan være en tidsrøver at få sorteret og parret rigtigt. Derfor er det et fif at købe strømper fremadrettet der er let genkendelige. Derudover skal det være nemt at finde ud af om strømperne tilhører den ene eller den anden i husstanden. Dette kan fx gøres nemt, ved konsekvent at købe et bestemt mærke til en person og et andet mærke til en anden.

Sørg for at have styr på tøjet

Ovenfor blev det drøftet hvordan man nemmest kommer igennem sortering før, under og lige efter vasken. Når tøjet er lagt sammen, skal det ligeledes være nemt og effektivt at få på plads i den rette sorteret orden. Dette gøres nemmest ved at have en ordentlig garderobe der ikke er rodet og som er overskuelig at navigere rundt i. Det gør det ligeledes nemmere for den der skal ligge tøjet på plads.

Sortering af tøj skal være en fælles opgave

Alle vil gå sur i sortering af tøj og strømper, hvis de altid skal stå for det. Derfor bør man som familie huske på at være fælles om opgaven. Sortering og vask at tøj kan ligefrem være en social opgave som man udfører i fællesskab. Man vil hurtig bemærke at man godt kan komme hinanden ved på denne måde og ligefrem opnå kvalitetstid henover vasketøjet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.