haven

De fleste haveejere vælger at lægge en form for havefliser i haven. Det kan være, at de danner en terrasse, eller det kan være en indkørsel eller en sti.

Fliser er flotte, og de er praktiske. De fås i mange forskellige varianter, men uanset hvilken type flise, der vælges, så er det vigtigt, at de ligger fuldstændig plant og at de er lagt rigtigt, så de ender med at synke, og dermed skabe nivuea forskelle.

Læg fliserne selv eller få en fagmand til det

Det er muligt selv at lægge fliser. Det er også muligt at lægge dem både pænt, lige og plant. Det svære er at sørge for, at de ligger så tilpas stabilt, at de bliver liggende – også når der er gået noget tid.

Vind og vejr og brug får fliser til at flytte på sig, hvis de ikke er blevet lagt efter alle kunstens regler. Det kræver en vis kompetence at kunne lægge fliser helt plant og holdbart. De skal ligge helt plant på først stabilgrus og så sand. I revnerne imellem fliserne skal der fejes sand ned.

Nogle gør det, at der bliver lagt et lag af plastic eller andet materiale, som ukrudt og andre planter ikke kan trænge igennem. Det mindsker mængden af planter, der skal luges væg fra flisernes revner.

Lægning af fliser i haven af en fagmand

Det er altid en fornøjelse at se en dygtig håndværker arbejde. Det gælder selvfølgelig også, når det drejer sig om en brolægger.

Han har den nødvendige erfaring og ekspertise til at få lagt dine havefliser, så de kommer til at ligge fuldstændig perfekt. Også hvis det er nogle fliser, der ikke bare er firkantede eller kvadratiske.

Hyrer du en fagmand til at stå for lægning fliser i din have, så kan du være sikker på, at det bliver gjort perfekt, og du kan vælge nøjagtigt den type fliser, som du har lyst til. Håndværkeren skal nok få det hele til at spille. På DagensByggeri har de udgivet en artkel hvor lægning af fliser også spiller en stor rolle i at få en smuk have.

Skal du have lagt fliser på et større areal, så vil det for de fleste være nødvendigt at hyre en professionel til at gøre det. Det er altid vanskeligere, når fliserne skal dække et større område. Desuden skal hældningen på fliserne være lige i øjet.

Det vil blandt andet sige, at regnvandet skal rende den rigtige vej, så der ikke dannes pytter på fliserne. Vandet skal endelig heller ikke rende nedad mod huset. Det er nemlig skadeligt for huset med store mængder vand. Det kræver en fagmands beregninger at klare det.

Du kan starte med at finde nogen billige havefliser her. Tilbudskongen.dk hjælper dig nemlig med at finde den rette forhandler af havefliser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.