Efterårsblade

Når året så småt går på hæld, tænker mange ofte tilbage på alle de hyggelige stunder de har haft i deres have i løbet af sommeren. På alle de gange aftensmaden er blevet nydt udenfor. På alle de gange, hvor børnene eller måske børnebørnene har fræset rundt på græsplænen. På alle de gange, hvor skønne venner har været på besøg.

Behøves alt dette være ovre blot fordi det bliver vinter? Nej, bestemt ikke! Du kan nemlig sagtens nyde din have om vinteren, og få mest muligt ud af den! Fyld du roligt et termokrus op med kaffe eller te, og kom med udenfor i haven.

Når bladene skifter farve

Det er ikke uden grund at efterår er mange menneskers yndlingsårstid. Der er nemlig ikke noget smukkere end når de grønne blade ændrer farve til enhver nuance af gul, orange og rød. Glæder du dig også til at komme ud og betragte de smukke efterårsblade?

I efterårsmånederne og i starten af vinteren er der rige muligheder for at komme udendørs og nyde den smukke natur og de farvefulde blade. Dette er derfor det oplagte tidspunkt hvorpå du kan tage dit termokrus i hånden for at nyde morgenkaffen på terrassen. Det kan godt være, at du får brug for et tørklæde og en tyk trøje – men til gengæld kan du nyde den flotte natur på første parket.

Invitér familien eller vennerne over til udendørs vinterhygge

Hvordan lyder æbleskiver, gløgg og gode venner og familie samlet i din have? Det lyder hyggeligt, ikke? Hvorfor ikke invitere venner og familie over til en god omgang udendørs hygge om vinteren, med alt hvad der hører sig til? Ja, det er ikke kun børnene, som synes det er skønt at være udenfor i den sne, som forhåbentligt falder.

Det vil hurtigt kunne blive meget hyggeligt at samle familie og venner i haven til udendørs vinterhygge. Det gælder bare om at fylde termokrus og termokander op med de lækreste varme drikkevarer, og så er den næsten allerede hjemme! Det vil helt sikkert blive en hyggelig dag i vinterens tegn. Der er virkelig ikke noget, som kan få en til at værdsætte sin have, lige så meget som at være i godt selvskab i den.

Brug vinterhaven til at skabe ro

Naturen har en beroligende effekt på mennesker – ingen tvivl om det. Hvorfor ikke udnytte den natur, du har lige udenfor dine vinduer, til at få ro på om vinteren? Der er mange gode grunde til at gå derud!

Om vinteren gælder det nemlig om at suge så meget af de værdifulde sollys op som overhovedet muligt. Det er nemlig godt for helbredet, og det beskytter dig – til en vis grad – mod at få den klassiske vinterdepression, som kan opstå når sommerens lyse timer bliver byttet ud med vinterens mørke.

Brug derfor din vinterhave som et sted, hvor du kan lade op med solens lys. Så vil du også kunne mærke den ro, man får ved at være udendørs, falde ned over dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.