Tesla holder og bliver opladt i ladestander

Danskerne vil gerne være mere klimavenlige, og det bestemt også når det kommer til transport. Elbiler oplever stigende popularitet, da flere og flere kan se fordelene ved at køre grønt på strøm.

Har du også overvejet at anskaffe dig en elbil, eller har du måske allerede en? I så fald kan det være du har spekuleret over hvad det nu lige er at forskellen på de forskellige elbil laderstandere er. Der er nemlig mange forskellige på markedet, og det kan være svært at finde rundt i. Læs med her, og bliv guidet til at vide hvilken stander du bør vælge til din elbil.

Hvem skal bruge laderstanderen?

Første spørgsmål det er godt at stille sig selv i jagten på en laderstander til sin elbil er, hvem der skal bruge laderstanderen? Er det blot en enkelt bil der skal benytte sig af den, eller er det flere? Måske er det boligforeningen der går sammen om indkøbet af en laderstander, eller måske er der blot behov for en laderstander til familiens egne elbil.

Hvilken laderstander i hjemmet man skal vælge, kommer an på hvordan den skal benyttes. Er det nemlig blot en enkelt bil at en laderstander i hjemmet skal installeres til, er det som regel en god idé at købe en laderstander, som ikke er en hurtigoplader. En sådan hurtigoplader slider nemlig en del på elbilens batteri. Skal laderstanderen i hjemmet altså ikke deles med andre, og er der derfor ikke brug for at det skal gå lynende hurtigt, er det meget fornuftigt at vælge en model, der egner sig bedst til opladning af blot en bil.

Når der er flere om at dele laderstanderen

Nogle gange er det dog ikke realistisk at have en laderstander i hjemmet til sig selv. Måske har man ikke pladsen til det, eller måske er det ikke tilladt. I sådanne tilfælde kan det være smart at være flere der går sammen om en laderstander. Det kunne for eksempel være i boligforeningen, hvor man sammen bliver enig om at deles som en laderstander.

Hvilken stander er så den bedste at vælge i denne situation? Når man er flere der skal deles om en laderstander, så bliver det svært hvis man vælger en model, som kun er beregnet til en bil. Her er det bedre at vælge en laderstander som oplader hurtigere. Vælger man nemlig sådan en, bliver det i den grad lettere at deles om den.

Ved hurtigladerne er det nemlig smart, at det ikke tager lang tid for at få et fyldt batteri. Dette kommer virkelig til gavn, når man har en travl hverdag, hvor der måske ikke er det store rum at gøre godt med i forhold til at tage flere timer ud af dagen for at få sat elbilen til opladning. At deles om en elbil lader, kan sagtens lade sig gøre. Når man vælger en oplader, der hurtigt får fyldt strøm på batterierne, er dette helt bestemt en rigtig god løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.