udgifter bolig

Der kan være mange udgifter, når man ikke længere bor hos sine forældre og er flyttet hjemmefra. Hvad gør man så? Det er her, at det er muligt at tage et hurtigt lån – også kaldet strakslån.

Vi vil her ridse op, hvilke typer af hurtige lån, der findes på markedet. Med ”hurtige lån” mener vi selvfølgelig lån, hvor du får en straksindbetaling på din konto. Disse inkluderer følgende typer for lån:

  • Forbrugslån. Det er her, hvor du får mulighed for at kunne høre i banken eller på nettet, om du kan få et lån til at dække dine udgifter af forbrug. Det kan eksempelvis være, hvis du skal dække noget, som går ind over din økonomi, hvis du har tænkt dig at købe det uden lånet.
  • SMS-lån. Det er ret simpelt. Du sender bare en SMS, og så kan du få et lån. Det er igen et lån, der er godt til dig, der har forbrugsudgifter, du gerne vil have dækket.
  • Kviklån. De kan gøres på mange forskellige måder, men minder meget om de to ovenstående. Det er muligt at tage et kviklån over SMS.

Hvem kan få et strakslån?

Der er visse kriterier, som skal være opfyldt, hvis man vil have et strakslån. Det er følgende:

  • Man skal som minimum være fyldt 18 år, før man kan tage et kviklån
  • Du skal kunne bekræfte din identitet med NemID. Det skal du, fordi det er NemID’en, der bruges til at underskrive låneaftalen
  • Det er et ufravigeligt krav, at du ikke er registreret i RKI
  • Du skal helst have en fast indtægt, så bankerne anser dig som værende en troværdig låner

Det tager ingen tid

Der er en masse muligheder i forhold til at finde gode strakslån. Det kan gøres flere steder på nettet. Og fælles for dem alle er, at det ikke tager særlig lang tid at få gennemført sit lån. Det er altid nemt at få et overblik over, hvor lang tid det vil tage at få pengene indbetalt på sin konto. Du gør klogt i at sende flere ansøgninger på en gang, så der er flere muligheder at vælge mellem. Og ikke kun det: Der er flere om buddet i forhold til at komme med et hurtigt lånetilbud. De fleste lånere er meget tilfredse med tiden og skriver, at det ikke tager mere end et par timer, før pengene er inde på ens konto.

Hvor meget kan man låne?

Med strakslån kan man låne op til 8000 kroner. Men der er visse ting, man skal være opmærksom på. Lånet er hurtigt og skal dermed betales tilbage inden for kort tid. Det skyldes, at bankerne har dårlig erfaring med lånere, der ikke har betalt pengene tilbage til tiden. Der er ikke noget, som sættes i pant, så banken ejer ikke nogen af dine ting. Hvis du fx køber et ur for de lånte penge, er det dig, der ejer det og ikke banken. Det er noget andet med lån i forbindelse med boligen, hvor banken de facto ejer dit hjem og dermed har en vis magt over dig. Du kan til gengæld blive registreret i RKI, hvis ikke du betaler tilbage til tiden.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.