nybyg

Rigtig mange kan godt lide tanken om nybyggeri. Der er bare noget over det, selv at indflydelse på den bolig, som man sandsynligvis skal i de næste mange år. Det er desværre også den skinbarlige sandhed, at nybyggeri ofte ender med at blive betragteligt dyrere, end hvis man havde købt et bare lidt ældre hus i samme område.

Bare det at få et hus tegnet og bygget er nemlig enormt dyrt. Dertil kommer det, at hele huset også skal indrettet, blive hjemligt og opvarmes. Alt dette er selvfølgelig noget, som kommer til at koste penge, og alt efter hvor meget man går op i det, kan det faktisk også ende med at blive rigtig dyrt.

Der er dog måder, hvorpå du kan fuldende dit nye hjem og gøre det personligt, uden at dit nybyggeri bliver uoverkommeligt dyrt.

tips til nybyggere i denne artikel.

Indret hyggeligt

Hvad angår selve indretningen, er det nemt at tage den billigere løsning. Det er ganske enkelt bare at tage til den nærmeste genbrugsforretning. Der kan du køber sofaer, skabe og meget andet i overraskende god stand. Du kan endda købe service og andet køkkenudstyr i en genbrugsforretning, hvilket kan nede med at blive både billigere og sjovere end at købe det hele nyt. Hvis du bare havde købt et sølvtøjssæt i en dagligvarebutik, havde du nemlig ikke fået nær den samme variation i service.

På netop samme måde kan du også gøre dit nybyggeri mere indbydende og personligt. Et sted virker nemlig langt mere hjemligt, når det ikke er fyldt op med dugfriske møbler. Til gengæld er det fyldt med møbler, som du helt selv har valgt, og det gør det kun bedre og mere personligt.

Find en billig varmekilde

En at de helt store valg, som du også bliver nødt til at træffe, før dit nybyggeri er fuldendt, er hvordan hele boligen skal varmes op. Det spørgsmål kan der være rigtig mange svar på, men i disse klimaprægede dage, er det vigtig at du vælger en holdbar og energirigtig løsning. Samtidig må løsningen selvfølgelig også gerne være god med din pengepung, så du ikke skal betale store summer i varmeregninger hver eneste måned.

En af de varmekilder, som opfylder begge disse krav, er en varmpumpe. En varmepumpe virker ganske enkelt ved at pumpe den udendørs luft ind for derved at varme hele boligen op. Enten kan den pumpe luften direkte ind. Så er det en såkaldt luft til luft varmepumpe. Der findes dog også en luft til vand varmepumpe og en jord til vand varmepumpe. Disse laver begge varmt vand, om så for eksempel kan pumpes rundt i dine radiatorer.

En luft til luft varmepumpe er dog langt den nemmeste af de tre at installere, og det er med al sandsynlighed også den billigste i indkøbspris. En luft til luft varmepumpe er, i kraft af måden den varmer på, utroligt miljøvenlig, og det betyder faktisk også at den ikke er særligt dyr i drift i forhold til et fyr eller lignende. Desuden virker en luft til luft varmepumpe upåklageligt helt ned til minus 20 grader, så der er heller ikke noget at bekymre sig om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.