lille lejlighed

Flere og flere flytter efterhånden ud til storbyernes omegn, til fordel for de små lejeboliger i storbyernes midte. Lejlighederne (især i København) har ofte en svimlende høj husleje og ikke megen plads at strække sig ud på.

Bor du i sådan en lejlighed og drømmer om eget hus med tilhørende have, er du absolut ikke den eneste.

Især begynder mange at se ud på de ’mindre’ omkringliggende byer, når de kommer i den alder hvor man begynder at tænke på at stifte familie – eller hvis man netop forventer en lille ny. Barnet skulle jo ideelt set gerne kunne have massere af plads at løbe rundt på, når det kommer op i den alder.

Men bor du i en lejlighed i København er der alligevel mange omkringliggende byer at vælge imellem. Så hvordan ved du hvilken en der vil være bedst for dig og dine behov? I nedenstående artikel vil der blive gennemgået fordele for to lovende kandidater; bydelen Charlottenlund og det nordsjællandske byområde Hørsholm.

Den funklende kongejuvel Charlottenlund

Opkaldt efter Frederik d. 6’s datter, Prinsesse Charlotte Amalie, er Charlottenlund et fantastisk sted at stifte familie. Bydelen er et af de mest velhavende områder i Danmark og opretholder stadig en del af sin nærmest kongelige elegance.

En stor del af den kongelige ’flair’ kommer fra Charlottenlund Slot der ligger tæt på Strandvejen, i et skovområde tidligere kendt som Gyldenlund.

Der har ikke boet kongelige i slottet siden 1935, men fungerer i dag i stedet som et hotel, en restaurant og lægger ofte hus til flere forskellige slags kulturelle arrangementer. Slotshaven er åben for offentligheden og et perfekt sted til familieudflugter eller en tur med hunden.

Charlottenlund er altså nærmest en historisk tidslomme i et ellers meget moderne København. Så sætter du pris på kultur, god historie og lækker natur, så er en Lejebolig Charlottenlund det oplagte valg – eller måske endda et hus?

Hørsholm; en voksende kystby

En del af Hørsholms historie er også forbundet til et slot. Dette står dog ikke længere i dag. Byen blev bygget i tilknytning til Hirschholm Slot, der var ejet af Kong Christian d. 6’s hustru Dronning Sophie Magdalene, en stor del af 1700-tallet. I 1810 blev Hørsholm Kirke opført hvor det forfaldne slot engang havde stået, og kirken står der endnu den dag i dag.

Hørsholm er altså også en by med historie, men er i langt højere grad et symbol på Sjællands modernisering og fremdrift. Fra 1940 til 1965 blev befolkningen mere end fordoblet, og er fast voksende til den dag i dag.

Du vil altså absolut ikke være den første nysgerrige Københavner der vender blikket mod den hyggelige kystby og derved lejeboliger i Hørsholm.

Som navnet ’kystby’ hentyder til, ligger Hørsholm lige ud til vandet – Rungsted strand for at være helt præcis. Venter du altså barn og er dette grunden til du leder efter nyt sted at bo, vil dit barn i hvert fald have masser af svømmemuligheder, når han/hun kommer op i den alder, hvor det bliver relevant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.