nybyg

Går du med drømmen om at bygge dit eget hus og har du hænderne skruet rigtig på? Så lav et byg selv træhus. Der findes flere forskellige typer huse, som du kan bygge i træ og der er stor forskel på hvor svære de er, at bygge. Derfor afhænger typen af hus meget dine håndværksmæssige evner.

Legehuse i træ

Det nemmeste træhus at give sig i kast med, er et lille legehus til dine børn bygget i træ. Du kan både vælge at købe delene til et lille trælegehus inklusiv en samlevejledning. Eller du kan designe og bygge det selv helt fra bunden. Har du ikke den store erfaring i at bygge huse og bebyggelser, så bør du starte med denne type træhus. Her skal du stadig tage højde for konstruktion og fundament. Men du behøver ikke at tænke på at lave varme og el i huset også.

Byg selv træhus til kolonihaven

Du kan også eskalere legehuset op og vælge at lave et byg selv træhus som kolonihavehus. Det er langt fra alle kolonihavehuse der har toilet og rindende vand. Så hvis dette er dine udforinger, så kan du sagtens sætte dig for, at bygge et lille simpelt kolonihavehus. I en simpel konstruktion. Er du i tvivl om hældningen på taget eller hvordan du laver bærende vægge, så bær du dog rådføre dig med en med faglig viden omkring dette.

Sommerhus

Mange sommerhuse er også bygget i træ. Dette er en meget populær måde at bygge sommerhuse på. Dels fordi det er et godt alternativ til mursten og så fordi det for mange mennesker, indebærer en bestemt slags charme når et sommerhus er lavet i træ. Hvis du giver dig i kast med at bygge dit eget træhus og ønsker at det skal fungere som et sommerhus, så er der flere ting du skal have med i tankerne. Et træhus der skal fungere som et sommerhus, skal nemlig indeholde både elektricitet, toilet, køkken og rindende vand. Du skal også kunne lave et solidt fundament og sørge for, at dit træhus bliver isoleret godt. Ellers vil det kun være en meget kort periode hvor træhuset kan bruges uden, at det bliver for koldt at opholde sig i.

Et rigtig funktionelt træhus

Er du en dygtig håndværker og har bygget mange gange med træ før, så kan du sagtens give dig i kast med at bygge dit hjem som et træhus. Træhuse er yderst charmerende og fungere lige så godt som helårs bolig som en murstens bolig. Det er dog også det sværeste træhus at bygge. Der er mange ting og faktorer der skal tages højde for, hvis dit træhus skal fungere som din helårs bolig. du skal blandt andet have styr på, hvor på din grund du må bygge dit træhus. Hvor stort dit træhus må være og hvor højt det må være. Det er nemlig bestemt af kommunen hvor stor en procentdel af din grund, du må lave bebyggelse på. Du kan derfor ikke bare tegne og bygge dit træhus som du har lyst til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.