Sødt lille hamster spiser i sit bur

Dværghamstere er, som navnet indikerer, mindre end andre kæledyr og skal derfor også have mindre bure og optager mindre plads. Den plads kan du udnytte og købe ekstra meget dværghamsterlegetøj, så din dværghamster kan blive aktiveret og holdes sund og glad.

Dværghamsteren kan aktiveres i buret

Det smarte ved dværghamsterlegetøj er, at det meste kan stå i dværghamsterens bur. På den måde undgår du, at det flyder på gulvet eller ender alle mulige mærkelige steder i huset. Der findes rigtig meget dværghamsterlegetøj, som kan holde dværghamsteren aktiv i lang tid. Det klassiske valg er hamsterhjulet. Det er smart fordi hamsteren får løbet en masse og brændt noget energi af, men uden at man behøver tage den ud i en løbegård. Det kan dog blive lidt kedeligt for hamsteren i længden, og man bør derfor sørge for også at anskaffe noget dværghamsterlegetøj, som kræver lidt ekstra tankevirksomhed fra hamsteren.

Dværghamsterlegetøj til træning

Du kan sagtens træne din hamster. Den er faktisk klogere og kvikkere end den lige umiddelbart ser ud. Hvis man virkelig vil aktivere sin dværghamster, skal man finde noget legetøj, der kræver lidt ekstra af dværghamsteren og aktiverer dens nysgerrighed. Det gør også legen langt mere underholdende for ejeren. Et godt bud på træningslegetøj er en labyrint. De findes både i lukkede og derfor mørke udgaver, hvor hamsteren virkelig skal bruge sin lugtesans for at finde vej. Men man kan også finde åbne udgaver, så man selv kan følge med i, hvordan hamsteren klarer sig. Man kan også med fordel anskaffe sig forskellige former for rør, vipper og stiger, som samtidig kan pynte lidt i buret.

Lav dit eget dværghamsterlegetøj

Ikke nok med, at du sparer plads ved at vælge en dværghamster. Du kan også spare penge ved at lave dit dværghamsterlegetøj selv. Med tomme toiletruller kan du selv bygge lange gange, som din dværghamster kan løbe i. De tomme toiletruller kan også bruges som indpakning til en godbid, som hamsteren kan bruge lang tid på at gnave fri. Du kan også lave din egen labyrint af en gammel skotøjsæske. Du skal blot klippe to huller, som hamsteren kan komme ind og ud af, og så kan du klippe i låget og bruge stykkerne til at lave gange i labyrinten. På den måde kan du også ændre designet på labyrinten og gøre den sværere og sværere fra gang til gang. Du kan også overveje at bygge et hamsterhus, som din hamster kan sove i.

Tænk over kvaliteten af dit dværghamsterlegetøj

Det er vigtigt at man tænker over kvaliteten af det dværghamsterlegetøj, man køber. Dværghamstere er som bekendt medlem af gnaverfamilien, og derfor gnaver de gerne i hvad som helst. Derfor er det vigtigt, at du kun køber eller laver dværghamsterlegetøj i materialer, som dværghamsteren vil kunne tåle at gnave i. Hold dig derfor langt fra plastik eller træ, der kan være behandlet med forskellige kemikalier eller giftig maling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.