aircon

Selv om vi tit plejer at grine ad den danske sommer, så kan det, i årets varmeste måneder, faktisk godt gå hen og blive ret varmt i de små hjem. Derfor kan air condition være en god ting at have i rigtig mange hjem. Det gør sig selvfølgelig især gældende, hvis i har et dårligt isoleret hjem og derfor døjer med utilsigtet meget varme i nogle dele eller hele hjemmet. Du kan derfor med fordel bruge en aircondition til køling og opvarmning.

Et ordentligt air conditon system kan dog hurtigt blive dyrt. Først og fremmest skal der selvfølgelig være termometre op til fere steder i hjemmet, så de kan fortælle dit air condition system, hvor varmt det er, og hvor koldt det gerne skal blive. Det kan også være rart med et intelligent air condition system, som kan gøre mange af tingene selv. Det bliver det dog på ingen måde billigere af.

Derfor kan det være tillokkende at finde et billigt alternativ til de rigtige air condition systemer, men selvom der findes bunkevis af kopier og billige efterligninger på markedet, så kan det ikke svare sig at gå på kompromis med prisen. Derved kommer du nemlig også til at gå på kompromis med levetiden og især kvaliteten. Køber du et billigt alternativ, får du altså ikke det dejligt kølige hjem, som man efterstræber, når man køber et air condition system. Heldigvis findes der dog kloge og billige alternativer, som sagtens kan give dig det ønskede resultat.

Brug din varmepumpe som air condition

Flere og flere bruger i dag deres varmepumpe som air condition. Denne varmekilde har nemlig dobbelt funktion som air condition, om end den er en smule mere besværlig at indstille på. Selv hvis du allerede har en varmkilde i hjemmet, kan det derfor sagtens betale sig at erhverve sig en varmepumpe som supplement, da det er en billig og energirigtig varmekilde.

I korte træk er en varmpumpe bare en anordning, de udnytter varmen i omgivelserne omkring huset til at opvarme dette. Alt efter typen af varmepumpe, kan det både være varme fra jorden under eller luften omkring. Der findes tre forskellige typer af varmepumpe.

  • Luft til luft
  • Luft til vand
  • Jordvarme

Forskellige typer varmepumpe

En luft til luft varmepumpe suger den udendørs luft til sig og spreder den i huset. Derved kan den regulere temperaturen i hjemmet, samtidig med at den har dobbelt funktion som air condition. Den er tilmed ikke begrænset af temperaturen udenfor, da den sagtens kan holde en fornuftig temperatur inden døre, mens der er mange minusgrader udenfor. En luft til luft varmepumpe kan dog aldrig være den eneste varmekilde i et hjem.

En luft til vand gør i store træk det samme som den førnævnte, men denne overfører varmen til vand i for eksempel radiatorer. Selvom det lyder lidt mærkeligt, kan sådan en varmepumpe faktisk også bruges som air condition. Man kan simpelthen bare få varmepumpen til at pumpe køligt vand rundt i radiatorerne.

En jordvarmepumpe er mere omfattende men sager i grove træk varmen fra jorden omkring for at opvarme hjemmet. Ligesom de førnævnte kan den dog også bruger til at nedkøle. Der er altså mange måder for at få afkølet sig hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.