Printerblæk brugt som maling

Undrer du dig nogen gange hvordan det kan lade sig gøre at en fin inkjet printer der printer i bedste fotokvalitet kan fås til 3-400 kroner? Og det er ikke no-name discount produkter. Det er printere fra store fabrikanter som Canon, HP, Brother mfl. De fungerer udmærket, er pålidelige, hurtige, og printer i samme fotokvalitet som større og dyrere maskiner.

Der er to grunde. Den ene er, at disse billige printere bliver produceret i hobetal. Der er faktisk ikke ret meget indeni, i sådan en printer. Et bundkort med en cpu, RAM, netkort, en skinne til printerhovedet og et motoriseret gearsystem til papirets fremdrift. Alle disse dele er i dag meget billige standardkomponenter. Den mest sofistikerede del er printerhovedet.

Et printerhoved på en inkjet printer er faktisk et teknologisk mirakelværk. Det indeholder adskillige tusinde mikroskopiske dyser, hvor blækket bliver presset igennem med højt tryk. Printerblæk er en klistret væske, som skal tørre lynhurtig. Men de bittesmå dyser klarer sig igennem måneder og år, uden at de nogensinde bliver tilstoppet.

De tjener ikke på printerne

Den anden grund hvorfor printere kan være så billige er, at de sælges for omkostninger. Nogle gange endda under omkostninger, pga. benhård konkurrence. Også forhandlerne har kun en minimal avance.

Hvordan kan fabrikanterne så tjene penge? Det gør de igennem blækket. Inkjet blæk er ikke bare blæk. Hver fabrikant har sine hemmelige opskrifter. At du skal købe HP blæk til en HP printer og ikke kan bruge Canon blæk, skylde sikke kun patronens udformning. Hver type blæk er optimeret til netop det printerhoved det skal bruges til.

Originale vs. kompatible blækpatroner

Kompatible blækpatroner er meget billigere. De indeholder en slags allround blæk, som kan bruges på flere mærker og modeller. Men der er mere forskel end bare prisen. Den billigere pris afspejler sig i en mærkbart dårligere kvalitet. Kompatibelt blæk har ikke de samme brillante farver. Det er ikke så vandfast og smitter tit af.

Det er heller ikke optimeret til printerhovedet på din printer. Og i længden vil det forkorte levetiden på printerhovedet.

Med billige printere kan det næsten ikke betale sig at bruge originale blækpatroner. Det kan være billigere at købe en ny printer, når patronerne er tomme. Her kan det godt betale sig at bruge billige kompatible patroner, hvis du ikke har brug for top kvalitets udskrifter. Til dagligt brug, når der skal udskrives breve, kladder og skitser til en ny boligindretning, er de helt fine.

Men hvis du har en dyr printer og udskriver i fotokvalitet, så er det en dårlig ide at bruge ikke-originale patroner.

Spar penge på de originale blækpatroner – fx HP 953XL

Originale blækpatroner som HP 953XL er aldrig billige. De er sofistikerede og optimeret til netop en bestemt modelrække, dvs. en bestem type printerhoved. Men der er alligevel penge at spare ved at shoppe lidt rundt. Der er ingen grund til at købe printerpatroner i en butik. Det er faktisk meget nemmer at finde dem online, hvor du kan søge efter printerens model eller blækkets serienumre.

Online kan du altid finde blæk på tilbud. Specialiserede online butikker tilbyder altid storkøbs pakker, værdipakker o.l. Du kan spare mellem 10-30% på den måde, så det kan godt betale sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.