Mand skruer skruer i gulvet

Går I og drømmer om at bygge ud? Da I købte huset, var de lidt små kvadratmeter måske fint, men nu når I gerne vil udvide familien, bliver det mere trængt. Det er godt med plads til hele familien, og hvis du har plads til at udbygge, er det bare om at gøre det! Men hvordan får man lige råd til sådan en omgang? Det er i forvejen dyrt at få børn, at købe hus og at indrette det. Læs med her for at blive klogere.

Få hjælp fra familie og venner

Har I en i familien, der er håndværker? En bekendt det har skruet hænderne godt på? Det kan være en god idé at forhøre folk i familien eller blandt vennerne, som har en faglighed som håndværker, om de vil hjælpe jer. Det kan for eksempel være i første omgang at høre jeres idéer og tale med jer om, hvad der er muligt.

Ofte er vi meget ambitiøse til at starte med, men det er vigtigt at tale med fagfolk, som ved, hvad der faktisk kan lade sig gøre, og hvor lang tid det kan komme til at tage. Måske er der ovenikøbet en, der vil tilbyde sin hjælp med det praktiske arbejde.

Du skal altid lave en køreplan, inden du påbegynder arbejdet. Derudover er det vigtigt at forholde dig til, hvilke regler du skal opfylde, når du bygger ud. Det er også godt at tænke på, at der skal være harmoni mellem huset og tilbygningen. Disse to skal gerne kunne stå ved siden af hinanden og passe sammen.

Spar op

Det er altid en god idé at spare op til store projekter. Det er i forvejen dyrt at købe hus, men hvis I har købt er mindre hus, har I måske sparet lidt der. Så har I mulighed for at bruge nogle penge nu på at bygge ud.

Det kan være godt i en periode at droppe ferierne til Thailand eller skituren om vinteren for lige at spare lidt penge sammen. Det er måske kun for et år eller to, mens I laver tilbygningen. Hvis du har mulighed for at tage lidt ekstra arbejde, kan det også være en måde at spare op på. Når et eventuelt barn kommer, eller I skal begynde byggeriet, er det rart at have god tid.

Tag et billigt lån

Det er næsten umuligt at klare dette projekt uden et lån. Derfor er det vigtigt at orientere dig om, hvilke lån der findes, og hvilke lån der er billigst. Du kan kigge på en oversigt over billige lån, og hvor hurtigt du kan få dem. Det er vigtigt ikke bare at låne penge uden at tænke sig om, men til dette projekt er det nu nok en nødvendighed.

Derfor skal du overveje, hvilke lån der er billigst, så du ikke skal betale en masse renter eller lignende. På den måde kan du få råd til drømmen om et større hus, hvor hele familien kan boltre sig og have plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.