byg-selv

Der er mange fordele ved at være gør-det-selv-manden i sit eget liv. Blandt andet er det meget billigere at renovere og bygge nyt. Derudover har du dog også langt bedre mulighed for at personliggøre dine omgivelser. Det kan være gennem noget så simpelt som farven på væggen i dit hjem til noget lidt mere omstændigt såsom hvorvidt der overhovedet skal være en væg i dit hjem lige der. Blandt evnerne hos mange gør-det-selv-personer i hele Danmark er dog også evnerne til at lave egne møbler, og det er på mange måde den ultimative måde at personliggøre sin bolig på. Hvis ikke de har de rigtige møbler i forretningen, kan du altid bare selv lave dem. Sandsynligvis vil dine møbler være både billigere, flottere og gå bedre i et med stilen i hjemmet.

Personliggør hjemmet

Der er altså mange grunde til at udfordre sig og personliggøre hjemmet med hjemmelavede møbler. Hvis ikke man har lavet møbler før, kan det dog også være noget af en mundfuld at tage hul på. Har du det sådan, kan du med fordel starte med bare at modificere noget, du køber andetsteds, hvad end det er i møbelforretningen eller den lokale genbrug.

Her er en seng et godt bud. Alle har nemlig brug for en god seng, men du kan sagtens selv lave sengegavlen, hvor der er rig mulighed for at gøre sengen personlig og lave sengens stil væsentligt anderledes. Du kan lave en sengegavl i mørkt træ, så den passer ind i en retro-stil. Omvendt kan du også lave en blankpudset og lys sengegavl, der vil passe perfekt ind i ethvert moderne indrettet hjem. Du kan sågar lave en flot sengegavl med personlige indskæringer, hvad end det er indskæringer af dit eget navn, navnet på en du har kær eller noget helt tredje. På grund af de mange muligheder er en sengegavl det perfekte sted at starte med at lave møbler.

Få det rette værktøj

Når du har fået lidt erfaring fra din sengegavl, kan du således med fordel gå videre til andre mere omstændige projekter. Det kan være alt lige fra en bænk i haven til et reolsystem i stuen. Her er der også rig mulighed for personligt udtryk, men i sådanne større projekter bliver det også åbenlyst, at du har brug for de rigtige værktøjer i god kvalitet. Her er særligt en god båndsliber af afgørende betydning. Med en ordentlig båndsliber fra et sted såsom baandsliber.dk kan du nemlig ændre udtrykket og formen af din sengegavl fuldstændig, men du kan også sørge for at bænken er slebet ned og uden splinter.

Det samme gør sig gældende for det føromtalte reolsystem og dets hylder, hvor indsatsen mod splinter med båndsliber i hænderne måske endda er endnu vigtigere. En god båndsliber muliggør altså kreativitet, men det er også dybt praktisk nødvendigt for at bekæmpe splinter og ujævnheder i dine møbler. Udover en båndsliber er den normale gør-det-selv-mands værktøjskasse som oftest mere end nok til at lave smukke og personlige møbler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.