dræbersnegl

Vi mennesker færdes med mange former for dyr og kryb. For at kunne gøre dette på den bedst mulige måde, hvormed der menes i det mindst mulige omfang, er der nogle ting, der er gode at vide om kryb. For eksempel er det gavnligt at sætte sig ind i, hvilke former for kryb og skadedyr, der findes.

Den vedholdende bananflue

Vi kender alle bananfluen. Den er ikke farlig, den er ikke giftig, den før faktisk ikke nogen som helst fortræd. Men den er meget irriterende. De ødelægger ikke noget i huset, men de spreder sig og formerer sig hurtigere end noget andet dyr, og de er helt enormt svære at komme af med, når de først har invaderet hjemmet.

Ofte vil de holde til i køkkenområdet nær madvarerne, der ligger uden for køleskabet og bare ligger frit fremme. Der er forskellige måder, hvorpå man kan slippe for bananfluerne. Man kan for eksempel fange dem i en folie-fælde. Den laver man ved at hælde enten eddike, øl eller lidt rødvin ned i en skål, hvorefter man dækker den med plastikfolie. Så skal man prikke nogle små huller i folien med et spidst objekt. På den måde vil bananfluerne lufte væsken og forsøge at komme ned til den, hvor de så bliver fanget og ude at stand til at komme op igen.

De dræbende snegle

Dræbersnegle er skadedyr, der i sig selv ikke virker særlig farlige. De er virkelig langsomme og de ligner bare en klat. Men de kan simpelthen destruere enhver køkkenhave, bede eller æbletræer på ingen tid overhovedet. De spiser planterne i haven, og når man først har fået besøg af dræbersnegle, kan det være virkelig svært at komme af med dem igen.

Særligt hvis man har små børn eller kæledyr, der løber frit rundt i haven, skal man være meget forsigtig. Dette skyldes, at hvis børn eller kæledyr rører ved dræbersneglen, kan de bliver forgiftet. Sneglene har nemlig e. Coli bakterier i sit slim og nogen gange optræder listeria også i slimen. Dette er bakterier, der kan medføre død hos mennesker, hvis de ikke bliver behandlet for forgiftningen tids nok.

Hvis man gerne vil af med sine dræbersnegle, kan man med fordel drysse sneglekort rundt omkring i haven. De lavet af jernfosfat og et specielt lokkemiddel. Kornene vil ødelægge dræbersneglenes optagelsesevne af kalium og dette vil med tiden dræbe dem. Det smarte ved dette middel er, at det ikke på nogen måde er skadeligt for mennesker eller andre dyr, og det er heller ikke dårligt for miljøet.

De kløende lus

Alle med børn i daginstitutioner har oplevelet at skulle kæmme hår igennem for lus. Lus skaber kløe i hovedbunden og er meget smitsomme. Derfor er det vigtigt at skride til handling hurtigt, hvis bare en enkelt person i husstanden har lus. Man kan få forskellige lusedræbende midler, man kan smøre i håret, eller man kan gøre brug af den gode gammeldags metode med en tættekam og en masse balsam – og endnu mere tålmodighed.

Få mere kryb info på hjemmesiden Kryb-info.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.