varmeelement dårlig effektivitet

Vi går vinteren i møde og selvom der ikke er noget bedre end en varm og behagelig sweater og en kop the, er det ikke altid nok til at holde kulden for døren. Der skal en varmekilde til, men varmekilde markedet er stort og det kan være svært at finde den rette varmekilde til dine behov. Skal du gå med fjernvarme, et fyr, varmepumper eller måske elvarme? Det er svært at finde hoved og hale i. Hvad er de forskellige varmekilders fordele og ulemper og hvad er forskellen overhovedet?

De forskellige varmekilder

Fjernvarme:

Fjernvarme bliver produceret af mange forskellige energikilder som olie, affald eller vedvarende energikilder. Fra selskaberne, der sælger fjernvarme, bliver det opvarmede vand ført igennem et rørnet og ud i boligerne, hvor det afgiver varme igennem radiatorer eller varmeveksler.

Fyr

Der er mange fyr, såsom træpillefyr, olie eller gasfyr. Du fyrer bare selv op og så bliver huset varmet op. Du skal dog være opmærksom på, at der er et lovkrav om, at der skal være tilknyttet en skorsten og at denne skal tjekkes mindst en gang om året. Det er altså primært en mulighed for huse.

Varmepumpe

Der er en del typer varmepumper, blandt andet luft til luft varmepumpen og luft til vand varmepumpen og jordvarmeanlægget. Særligt jordvarme og luft til vand er gode varme kilder. Varmepumpen fungerer forskelligt afhængig af model, men grundprincippet handler om at drage varme fra omgivelserne og omforme dem til at varme dit hus op. Luft til luft er dog bedst til sommerhuse, da det ikke nødvendigvis varmer ligeså godt op som de andre varmepumper.

Elvarme

Boligen bliver med elvarme varmet op med hjælp fra strømdrevne radiatorer, som står rundt omkring i boligen. Denne type af varme er typisk bedst til sommerhuse eller kolonihaver.

Fordele og ulemper

Der er en del fordele og ulemper ved alle varmekilder. Nogle varmekilder er dyre, ikke særlig miljøvenlige eller kræver en del vedligeholdelse.

Fordelen ved fjernvarme er at den både er nem, økonomisk fornuftig og miljøvenlig. Fjernvarmeselskaber må nemlig ikke tjene penge, så de sætter ikke prisen i vejret. Dermed afspejler den pris du betaler også den reelle pris. En af ulemperne er dog, at varmen oftest ikke udnyttes ordentligt da fjernvarme anlæggende ikke passer i størrelse og indstilling til husene de er installeret i.

Fordelene ved fyr er ligeså, at det er billigt både i forhold til drift og installering. Afhængigt af den type fyr du vælger, er der også en vis miljøvenlighed. Ulempen er dog, at det kræver en del vedligeholdelse.

Går du med en varmepumpe som varmekilde, er det ligeså også en nem, billig og miljøvenlig måde at få varme til huset på. En vand til luft varmepumpe er ofte billigere end jordvarme og optager mindre plads, dog kan der være en del støjgener og det er ikke helt så effektivt som jordvarmepumpen.

Der er en del fordele og ulemper ved alle varmekilderne og det ender med at komme meget an på dine behov og dit økonomiske råderum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.