Nyt hus? (foto: ltm.dk)
Nyt hus? (foto: ltm.dk)

En bungalow, er på alle måder sin helt egen boligtype, som ikke uden videre kan sammenlignes med noget andet. Den specielle form, og den konstante fokus på, kun at inkludere de mest nødvendige ting i boligen, er hvad der gør bungalowen særlig. Vil man spotte en bungalow, skal man holde øje med meget minimalistiske huse, som har et meget karakteristisk pyramideformet tag, som ikke ses på mange andre boliger.

Stilsikkert hjem

På trods af at bungalowen er helt sin egen, er den ikke opstået ud af ingenting. Der er helt bestemt referencer at notere sig, tilbage til Bauhausskolen, som tydeligt har haft stor indflydelse på hustyper som bungalowen og funkis-huset, der også minder en anelse om en bungalow. Når man ser en bungalow må man ikke lade sig snyde af det simple og minimalistiske ydre. Her er nemlig tale om en boligform, som har et særdeles karakteristisk indre, med en særlig rumfordeling.

Noget af det som gør bungalowen helt særlig, i forhold til indretning, er hvordan der oftest er fokuseret på at have værelserne i den yderste del af huset, så an kan nyde godt af lysindfaldet fra de karakteristiske hjørnevinduer, som giver utroligt meget lys, ved hjælp af ikke specielt meget vindue. Samtidig betyder det også, at bungalowen er indrettet, så fællesarealet naturligt får en plads centralt i huset, hvilket giver en helt fantastisk udnyttelse af de kvadratmeter der er i huset.

 

Med en bungalow får du et moderne hus der holder

En af de andre tråde, der kan trækkes tilbage fra bungalowen til Bauhausskolen, er det funktionalistiske islæt, at alle organiske materialer er valgt fra. Det skyldes ganske enkelt, at man ønsker at bygge et hus, som har et rent og ensartet udtryk, samtidig med at vedligehold, er noget man næsten slipper fuldstændig for. For den moderne travle familie, er det virkelig noget af det der giver plus i bogen.

 

Find ud af alt om hvad en bungalow er på www.ltm.dk

 

Læs også

Et hay sofabord binder menneske sammen med boligen

Skab et æstetisk og hyggeligt hjem med fine Lyngby vaser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.