Soveværelset: En boxmadras er et godt valg, hvis du vil sove godt

Soveværelset: En boxmadras er et godt valg, hvis du vil sove godt

Der findes mange slags senge at vælge imellem, og til dem alle findes der et væld af madrasser, der kan give sengen dens vigtigste funktion; at give dig en blød overflade at hvile på. Den klassiske madrastype er en skummadras, som blot er et stort stykke skumgummi, der er betrukket, er klart den billigste, men dog nok ikke den mest komfortable slags. Senere er springmadrassen kommet til, som indeholder et antal metalrammer med fjedre imellem, hvilket giver en bedre spændstighed og dermed søvn. Oven i dette findes et stort udvalg af boxmadrasser.

I bund og grund er en boxmadras det samme som en springmadras – den indeholder fjedrer, der giver madrassen de bedst mulige egenskaber i forhold til at give dig den bedste søvn. Men som tillæg er boxmadrassen bygget ind i en ramme, oftest af træ. Dette gør, at en boxmadras i sig selv er en seng. Der behøves ikke en ramme under, der kan holde madrassen. Eventuelt kan man montere ben på, hvis den skal have et traditionelt udseende af seng, ellers kan den bare lægges direkte på gulvet som seng.

Fordele ved boxmadrasser

At vælge en boxmadras frem for en seng med springmadras har sine fordele. Først og fremmest er det ofte billigere at købe denne enkelte del, frem for at skulle have en sengeramme og en madras, der passer hertil. De er desuden nemmere at have med at gøre i flere henseender; i forhold til flytning er de for eksempel ofte lettere end en seng med madras ville være. De fylder også mindre, hvilket også er en fordel, når der skal flyttes, men også i forhold til indretning af et værelse, hvor de ikke optager lige så meget plads i rummet.

Trods den billigere pris og de fordele, der findes ved boxmadrasser, kan man sagtens få dem i en kvalitet, der er lige så god som dyrere madrastyper. Madrassens kvalitet er nemlig meget vigtig i forhold til at sikre, at man sover ordentligt, hvilket er vigtigt for hvordan hele ens hverdag fungerer. Det er dog ikke bare at vælge den dyreste madras, så er man sikret god søvn. Forskellige kroppe har forskellige behov.

Hvordan vælger man den rette madras?

Der er flere faktorer at tage hensyn til ved madrasvalg. Mens nogle mennesker foretrækker en blød seng, ligger andre bedst i en, der giver lidt modstand. Det handler både om præferencer, men også om ens sovestilling og ens krop.

Det kan være svært at vide, præcis hvilken type madras, der er den rigtige for en. Derfor kan man heldigvis få lov til at prøve en madras af, før man beslutter sig for den. Det betyder ikke bare, at man lægger sig på den i butikken og mener noget om den. Mange butikker, der forhandler madrasser, tilbyder at man kan prøve dem af derhjemme i to uger, så man ved, hvordan de fungerer at bruge netop denne type madras til hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.