Senge  (foto: sengespecialisten.dk)
Senge (foto: sengespecialisten.dk)

Det bliver sagt om dem, der kan beherske sengene, at de behersker de naturlige stridsvogne til drømmenes dale. Det bliver samtidig også sagt om dem, at det er hos netop disse skikkelser, at vi skal søge efter noget meningsgivende. Dem, der er i kontakt med søvnen om natten, er jo netop også i en dybere kontakt med dagens lys. Det handler om at få netop dette fremkaldt. Her er ikke tale om et enestående perspektiv, men rettere sagt en helt fundamental faktor i det, som vi kan kalde erfaringen af nattens lysende essens. For nattens mørke hænger uundgåeligt fast med dagens prangende lysflader. Nattens lysende flader har uundgåeligt meget at gøre med, hvad det vil sige at være i passiv. Der findes altså skæringspunkter, berøringer imellem forskellige instanser, der kan være med til at belyse netop det forhold, der i mellem natten og dagen.

En forbindelse

Det giver altså mening at fremkalde lysende billeder i en tæt sameksistens mellem dagen og natten. Det forbindes tæt, tæt, tæt i områderne omkring vores senge. Det er i netop vores senge, at vi finder os til rette. Det er i denne zone, at der kan være tale om en slags total forbindelse imellem dagenes menneske og nætternes drømme.

Senge og deres betydninger

Senge er altså med til at konsolidere en slags forbindelse. Det er ved hjælp af senge, at mennesket finder sig til rette i et perspektiv og i et miljø, der er gavnligt. I kraft af netop denne forbindelse bliver der altså skabt muligheder og perspektiver. Uden søvn er vi intet værd dagen efter. Men uden en dag er der aldrig grund til at falde i søvn. Senge skal være det harmoniske og balancerende punkt, der forener og skaber knuder imellem menneske og nat. Det giver sig selv, at det er i kraft af komforten, at der gives gode erfaringer.

 

Se et udvalg af senge her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.