Hold styr på planerne med en kalender på kontoret (foto: kontorting.dk)
Hold styr på planerne med en kalender på kontoret (foto: kontorting.dk)

I en digital tid som vores er mange gået over til digitale kalenderløsninger. Det har sine fordele, fordi du har mulighed for at synkronisere hele din kalender med dine kollegaer eller din familie. Den er altid ved hånden og nem at håndtere. Men du går også glip af noget med den digitale kalender. Med den gode, gamle analog papirkalender med datoer, ugenumre og blanke sider, får du en taktil dimension med, som du ikke får ved de digitale løsninger. Vores hjerner er indrettet forskelligt. Det har man stort fokus på i disse år vores skolesystemer, men det er som om, det bliver glemt lidt, når vi kommer længere i vores uddannelsesprocesser og ud på arbejdsmarkedet.

 

Man husker bedre med en papirkalender

Med papirkalenderen tvinger du hjernen til at forholde sig aktiv på en anden måde. Selve det at skrive noget ned i hånden gør noget for vores hukommelse. Og så er der også den visuelle del. I en kalender med uger kan du se syv dage frem og se, hvad du skal hvornår. Man kan lave sine egne små systemer, med pile og noter, der henviser til noget tidligere på ugen. Og så har du alle dine aftaler på én gang. Det giver et helt andet overblik, end hvis du eksempelvis sidder og ser de små, lysende prikker fordelt ud over hele måneden, som du én for én skal undersøge, hvad dækker over. Du har sikkert opdaget, at det er blevet rigtig populært med malebøger til voksne. Det kan måske virke underligt, men det handler jo om, at vi har brug for at genvinde noget af det taktile, som man mister i digitalisering. Og så handler det om at give hjernen lidt mere ro. Når vi har kroppen med i det, vi fortager os, så giver det samtidig ro til hjernen.

 

Glæden ved at gå glip af noget!

Derfor kan det ligefrem have en afstressende effekt at skifte den digitale kalender ud med en analog. Du slipper også for at tage stilling til, hvad dine kollegaer skal i næste uge, hvis det ikke har noget med dig at gøre alligevel. Du kan også bruge papirkalenderne til private aftaler og så kun skrive arbejdsrelaterede aftaler ind i den digitale kalender, som I måske har på din arbejdsplads. Man kan det joy of missing out. At vi ikke hele tiden behøver at være online, men at det ligefrem kan være en glæde at gå lidt glip af verden omkring os. Så gå JOMO med en papirkalender.

Du kan finde den kalender, der passer lige til dig og det du skal bruge på kontorting.dk

 

Læs mere:

Med en magnetisk glastavle bliver du kreativ med et snuptag

Få styr på nøglerne med et godt nøgleskab til jobbet eller hjemmet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.