En hovedpude skal være lavet så den passer til dig (foto dunlopillo.dk)
En hovedpude skal være lavet så den passer til dig (foto: dunlopillo.dk)

Det kan være svært at finde en hovedpude. der passer helt perfekt til dit hovede og til din krop. Vi er alle forskellige, og specielt når vi sover, sker det i alle mulige stillinger med både hovede og krop. Hovedpuden er vigtig for din søvn, fordi den sørger for at give støtte til både nakken og hovedet når du sover. Din krop skal være helt afslappet når du sover, og hvis din hovedpude ikke passer til din krop og nakke, så slapper din krop ikke af. Det kan derimod give spændinger i kroppen, hvis man sover med den forkerte hovedpude. For at finde den rigtige hovedpude, handler det om at afprøve forskellige typer, så man kan vide lige præcis hvilke behov man har om natten.

 

Hvilken hovedpude fortjener dit hoved

Hvis du er den type, der har det bedst når du ligger på maven, er der lavet hovedpuder specielt til dig. Denne type hovedpude er i et helt specielt design, der gør det nemmere at ånde, hvis man sover på maven. Formen og materialet på denne slags hovedpude, er designet specielt til at give komfort og en roligere søvn. Det kan være, at du ikke synes at din pude skal være specielt ergonomisk, men til gengæld har din krop brug for at du ligger ret højt med hovedet, eller den anden vej meget lavt. Her kan man også vælge imellem puder, der har meget eller lidt dun-indhold. Det gør hovedpuden enten høj eller lav. Og har du en meget blød seng, hvor skuldrene synker meget ned, så vil du som regel også skulle bruge en lavere pude end hvis din seng er hår.

 

Det ergonomiske valg

Hvis du vælger en ergonomisk pude, skal du overveje at også ergonomiske puder fås i forskellige højder. Jo bredere dine skuldre er, jo højere skal din pude som regel være. Hvis du foretrækker at sove på siden, skal du vælge en pude, der giver god støtte og holder hoved og nakke lige. Det samme gælder, hvis du foretrækker at sove på ryggen. Det der er specielt, ved de ergonomisk designede hovedpuder er, at de følger rygsøjlens naturlige kurve og støtter hoved, nakke og skuldre, så din rygsøjle er lige og du får en perfekt nattesøvn.

Gå på opdagelse i disse, og mange flere forskellige, og find den perfekte hovedpude på hjemmesiden

 

Se videre her:

Topmadrasser til alle størrelser

Lad dig inspirere af norden med By Nord sengetøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.