Gode idéer til indretning med vitrineskabe

vitrineskab

Stilfulde vitrineskabe er en sikker vinder i enhver smuk stue. Selvom dette møbel kan virke en anelse gammeldags og er noget, man ofte ser i ældre menneskers stuer, er vitrineskabe ikke kun forbeholdt mennesker, der mangler et sted at udstille de gamle arvestykker og det musselmalede porcelæn. Også yngre mennesker kan få glæde af vitrineskabe, som giver mulighed for at blande det traditionelle og det moderne. Der er mange forskellige måder at indrette sin stue med vitrineskabe, og uanset om man er til en minimalistisk, skandinavisk stil eller er mere til traditionel indretning, er vitrineskabe en god tilføjelse til enhver stue.

Vitrineskabe kan fås i et utal farver og materialer

Selvom det klassiske vitrineskab var lavet i naturtræ med lækre fyldninger i lågerne omkring glasset, er der i dag utroligt mange forskellige modeller af dette møbel, og man kan derfor sagtens finde et vitrineskab, der passer til ens allerede eksisterende møblement. Vitrineskabe kan fås i en mere moderne stil, så de passer sammen med skandinavisk design. Udover klassiske vitrineskabe kan man også få såkaldte pokalskabe, der i virkeligheden er vitrineskabe, hvor hele fronten er glaslåger. Man kan også hænge disse små vitrineskabe op, hvilket giver en lidt anden effekt og giver andre muligheder for indretning, hvor man kan bruge pladsen i stuen effektivt uden at få overfyldt rummet.

Brug dit vitrineskab som udstillingsvindue eller opbevar bestik og service der

Den traditionelle udnyttelse af vitrineskabe var at opstille arvesølvet på en måde, der sikrede det mod fedtede fingre, men samtidig gjorde, at man kunne beundre det i stuen. Derudover sikrer det en begrænsning af støv, og glasset skærmer også af for solens stråler. En mere moderne udnyttelse af vitrineskabe kan være at opbevare sine tallerkener og bestik der, hvis man bruger stuen i dagligdagen. Ellers kan vitrineskabet også bruges til bøger og musikalbums, der får en lidt mere afdækket placering bag glaslågerne, end hvis de stod fremme til skue på en normal reol.

 

Vitrineskabe skaber refleksion, lys og gennemsigtighed i hjemmet

Et vitrineskab er dette skab, der på en og samme tid illustrerer et rum og en åbning. Der er altså både en mulighed og et aflukke på spil her. Og det er som sådan en ekstrem interessant ting at tage fat i. Glasset illustrerer den åbenhed, som ethvert hjem også er. Formen, kassen og det helt lukkede, afgrænsede illustrerer noget helt andet. Det er nemlig den afgrænsning, som der tales så meget om i disse dage. Men hvad ville et vitrineskab være, hvis ikke det var for netop det gennemsigtige? Et vitrineskab er ligeså meget det, at det kan indeholde noget, som at det også er det, at det det indeholder nu er gennemskueligt for det blotte øje. Et vitrineskab skaber på den måde muligheder og perspektiver uden at fratage tingene deres singularitet eller deres sammenhæng.

Hjem nyder godt af vitrineskabe

Et vitrineskab vil kunne passe godt ind i de fleste hjem. Især køkkener og stuer har godt af vitrineskabe. Det er som om, at stabler tallerkener og rækker af vinglas befinder sig godt bag disse reflekterede glaskabinetter, der ikke bare illustrerer men ligeså meget reflekterer den, der ser på. Man kan nogle gange se sig selv, når man ser på tingene, gennem et vitrineskabs glas. Det er en spændende begivenhed at tage fat i, og den er som sådan også vigtig.

Mere end bare glas og gennemsigtighed

Et vitrineskab er således ikke bare tingene, gennemsigtigheden – Et vitrineskab er ligeså meget den refleksion, der bliver kastet af glassets glas, når solen skinner det helt rigtige sted. Hvem ved? Måske er vi også i stand til at fange noget af refleksionen, når tiden og solen står rigtigt placeret? Når vitrineskabet både fanger os og dets indhold i refleksionen, vil det sige, at tiden er inde, og at tidspunktet nu er sat som en sand korrelation.

smart vitrineskab

Pynt op i hjemmet med et smukt og unikt vitrineskab

Hvis dus synes, der mangler lidt i dit hjem, men du ikke helt kan sætte en finger på lige præcis hvad, det er, der mangler, så kan det være du skal rette blikket mod et klassisk, smukt og ikke mindst også unikt vitrineskab. Der er især én ting, som er særligt smuk ved vitrineskabe, og det er den store facade, som de har, der er prydet af en masse vinduespartier.

Opgrader din indretning

Det kan se enormt smukt ud i dagslys, når solen reflekterer på ruden og på den måde skaber et lyst og højt, flot møbel, der både kan stå i stuen, på værelset og selvsagt selvfølgelig også i køkkenet. Mangler du noget til at pifte køkkenet op, så kan et vitrineskab være lige netop det, du har brug for. Et vitrineskab kan på samme tid også fungere rigtig godt og smart som en slags montre for alle de smukke og klassiske tallerkener og lignende, som du har arvet fra forrige generationer. Et vitrineskab bliver altså på et og samme sted til et smukt møbel og et sted, du kan ”udstille” dit pæneste service. Dine gæster vil i hvert fald hurtigt få øje på de ting, du har inde i dit vitrineskab.

Et vitrineskab kan både være antikt og nyt

Uanset om du vælger at finde dit nye vitrineskab antikt eller splinternyt, så er det med sikkerhed enormt smukt. Mange vælger at købe lige netop vitrineskabe antikke, fordi de har en helt særlig charme, hvis du finder dem brugt. Der findes utrolig mange smukke, ældre vitrineskabe, og du vil hurtigt kunne få sådan et, for de bliver nemlig solgt mange steder rundt omkring i Danmark. Dog kan det også være en god idé at købe et nyt og smukt vitrineskab, der holder og samtidig også er smukt og unikt.

One thought on “Gode idéer til indretning med vitrineskabe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.