Facaderens er virkelig vigtigt for dit hus

fin stålfacade

Uanset hvilken type hus, du har, så er det vigtigt at holde det vedlige udvendigt. Ikke kun for, at det fortsat skal se flot og nyrenset ud, men bestemt også for, at det skal holde sig godt og sundt så længe som overhovedet muligt.

Du behøver kun at få foretaget en facaderens en gang om året eller hvert andet år, så det er jo egentlig overkommeligt.

Hvad kan der ske for husets facade?

Alle huse bliver udsat for angreb af alger, mos og snavs. Alt dette skal renses af for at forlænge husets skønhed og dets holdbarhed.

At algeangreb skæmmer husets facade er én ting. Noget andet – og mere alvorligt – er, at algerne kan forårsage, at murværket eller træværket stille og roligt brydes ned.

Alger og mos kan ikke gøre noget skade, men da de er så eminente til at holde på fugten, så kan fugten få underlaget til at smuldre eller rådne, og det er noget værre skidt. Desuden kan fugten risikere at udvide sig ved frost, hvilket kan give frostskader på facaden.

Hvis underlaget ikke længere kan holde vand ude, så vil vandet kunne trænge ind og gøre ubodelig skade på nogle vigtige konstruktioner længere inde i huset – for eksempel på fundamentet eller nogle bærende dele.

For at forhindre dette i at ske, så er det billigt sluppet med en afrensning og en efterbehandling af husets facade.

Få en effektiv facaderens

Du kan vælge selv at gøre det, eller du kan hyre en fagmand til det. I hvert fald er det ret godt givet ud at få foretaget en grundig facaderens.

Det foregår sådan, at alger og så videre først bliver behandlet med en særlig algerens. Denne algerens skal blive siddende i flere måneder, inden det langsomt skylles af via regnvandet.

Efter algebehandlingen foretages den egentlige facaderens. Når den så er gjort, gives facaden en overfladebehandling, som gør det vanskeligere for væksterne at slå sig ned igen. Den imprægnerer så at sige hele facaden, så den bedre kan modstå vind og vejr og algeangreb.

Denne tredelte behandling er faktisk nok til at holde din husfacade ren og sund, indtil processen gentages efter et år eller to.

Hyr et firma til at klare din facaderens

Du kan selvfølgelig godt selv foretage en omfattende facaderens på dit hus. Men skal du være helt sikker på, at det bliver gjort helt efter forskrifterne, så er det mest trygt at lade et professionelt firma klare den sag.

De har det rette udstyr, de kan komme til i alle kroge af din husfacade, de ved, hvornår på året det er bedst at rykke ud og de efterlader dit hus så godt behandlet, at du får minimeret risikoen for skader bedst muligt.

Sørg for at få foretaget en facaderens hvert eller hvert andet år. Så har du sikret dit hus fornuftigt imod algeangreb, og det vil stå flot og velholdt i mange år.

Det er en fornuftig og langtidssikrende investering at foretage, for dit hus kan dermed sikres imod nogle helt uoverskuelige skader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.