Sengen er et altafgørende møbel i hjemmet. Uden en god seng kan du ikke sove godt og dermed få forhøjet din livskvalitet. Søvn er sammen med mad og drikke det vigtigste for at være velfungerende, og derfor er sengen uundværlig. I dag findes der er et stort udvalg af forskellige typer af senge, og disse vil vi gennemgå her. Er du derfor på jagt efter en ny seng, men ved ikke, hvilken en det skal være, kan du her få inspiration.

Den klassiske enkeltmandsseng

Enkeltmandssengen er i dag en klassiker, når det kommer til senge. Den er populær hos den enlige eller en, der bor sammen med andre, som ikke er deres partner. Fordelen ved enkeltmandssengen er, at den ikke fylder ret meget. Hvis dit værelse ikke er så stort, eller du hellere vil udnytte pladsen bedre, kan en enkeltmandsseng være en god idé.

Ulempen ved enkeltmandssengen er, at der ikke kan sove mere end én i den. Får du derfor gæster eller har en kæreste, er den ikke optimal.

Den hyggelige dobbeltseng

Dobbeltsengen er, lige såvel som enkeltmandssengen, en klassiker. Her er det to enkeltmandssenge, der er sat sammen til en stor dobbeltseng. Det betyder også, at dobbeltsengen fylder meget og derfor kræver meget plads. Bor du på et mindre værelse eller har et meget lille soveværelse, kan det derfor være et problem med en dobbeltseng.

Mange danskere foretrækker dog en dobbeltseng i dag. Af flere grunde. Først og fremmest sover du godt i den, og selvom du kun er dig selv, kan du sagtens få glæde af den, da du har masser af plads. Dertil er den enormt hyggelig. I dobbeltsengen kan dig og din kæreste, en ven, en af dine søskende eller en anden se film, snakke, læse og spise slik. Det har gjort dobbeltsengen til en sand vinder i de danske hjem. Dertil er den oplagt til kæresteparret, som søger en ny seng.

Den smarte trekvartseng

Som en blanding mellem dobbeltsengen og enkeltmandssengen findes trekvartsengen. Trekvartsengen er større end en enkeltmandsseng, men mindre end dobbeltsengen. Derfor egner den sig godt til dig, der ønsker at kunne ligge mere end en i sengen, men ikke helt har plads eller lyst til at have en dobbeltseng.

Af den grund er trekvartsengen også populær, og den har den fordel, at den lægger sig midt imellem de to klassiske valg. I en trekvartseng kan sagtens ligge to personer, men samtidig fylder den ikke så meget som en dobbeltseng. Derfor er trekvartsengen et oplagt valg for mange.

Den teknologiske elevationsseng

Det nyeste påfund inden for senge er elevationssengen. En elevationsseng er en seng, der fungerer som en ganske normal seng, men kan hæve og sænke sig med en fjernbetjening. På den måde kan du for eksempel hæve din højde at sove i eller lave et ryglæn til dig selv, hvis du vil sidde i sengen.

En elevationsseng er yderst komfortabelt at benytte og har fokus på, at du skal forkæles, når du bruger din seng. Derfor er en elevationsseng også en luksusseng. Ulempen ved den er, at den er dyr, og derfor vil mange ikke anskaffe sig en. Komforten, kvaliteten og designet er dog i top!

Den alsidige sovesofa

Slutteligt er der sovesofaen, som kan fungere som seng. En sovesofa kan fungere som sofa i dagtimerne og seng om natten, og derfor får du to møbler i ét. Det er sovesofaens helt store styrke, og det er især noget unge mennesker kan nyde godt af.

En sovesofa er dog oftest ikke lige så god at sove på som en rigtig seng, da den er hårdere, og komforten ikke er den samme – netop fordi den også skal fungere som en sofa. Hvis du derfor vil være sikker på at sove helt udsøgt om natten, skal du kigge andre veje end sovesofaens. Dens funktionalitet og alsidighed er dog bedre end nogen anden models.

Hent inspiration på nettet og i møbelforretninger

Det er disse fem modeller, der findes inden for senge. Hvilken en, der er bedst til dig, skal du selv finde ud af, men du er forhåbentligt lidt klogere nu.

Vores sidste råd er, at du henter inspiration på nettet og i møbelforretninger. Eksempelvis har Ilva et stort udvalg af forskellige senge.

Vi ønsker dig held og lykke med dit køb!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.