Få dine børn med til bords med en højstol

højstole

Når man bliver forældre er der mange ting man skal købe, og man kan hurtigt ende med at bruge mange penge. Nogle af de ting, som der bliver købt, er dog helt overflødige. En af de ting, som man dog ikke må spare væk, er en højstol. Vælger man at købe en højstol i høj kvalitet, vil man både have gjort sig en god investering nu og her, og også have et møbel, som man kan bruge i mange år fremad.

Livet som forældre bliver nemmere med en højstol

Hvis man ikke har en højstol, kan man ikke slappe ordentligt af. Uden en højstol skal forældrene nemlig selv sidde med barnet, og så kan det hurtigt blive svært at lave andre ting imens. Med en højstol kan barnet også lære, at det skal sidde for sig selv. På denne måde vænner man altså barnet til, at det ikke har sine forældre helt tæt på sig hele tiden. Samtidig vil de også hurtigere lære at spise selv, i stedet for at forældrene skal sidde og made dem.

Prioriter sikkerheden i din højstol

Der er stor prisforskel på højstole til børn, men ofte hænger prisen også meget sammen med den kvalitet man får. Og lige præcis i forhold til en højstol, må man ikke spare på kvaliteten. I denne sammenhæng er kvalitet nemlig også lig med sikkerhed. For at man trygt kan lade sit barn sidde for sig selv i en højstol, er det altså nødvendigt, at man ikke er i tvivl om holdbarheden i en højstol. Man skal altså kun købe en højstol i god kvalitet. Køber man en højstol i rigtigt træ, som er sikker og holdbar, vil man også have et møbel, som man ikke bare kan bruge til alle sine børn. Den vil også kunne gå i arv i generationer.

Skal den mindste spise med?

Alle forældre ved, at med børn så følger en masse ting og møbler, som er nødvendige for, at barnet får en sikker, tryg og sund opvækst. Dette er især tilfældet, når børnene er nyfødte, men det fortsætter også langt op i deres opvækst.

Derfor kan det også give god mening at købe ting til ens barn, som kan udvides, så de kan følge med barnet, når det bliver større.

Der findes for eksempel i dag børnesenge, som kan bruges til småbørn, men som kan udvides til juniorsenge, så den samme seng kan holde i mange år.

Det samme er tilfældet med stolen, som børnene skal bruge, når de sidder ved bordet og spise sammen med resten af familien. En af klassikerne blandt stole beregnet til børn er en højstol.

En højstol er, som navnet antyder, en høj stol, hvor børnene kan sidde på niveau med de voksne. Dette er praktisk, hvis nu forældrene skal made deres barn, eller barnet selv skal have en chance for at nå maden på bordet.

En højstol kan være bygget op som en normal stol, som bare har længere ben. For at barnet ikke falder ned fra den høje stol, er der almindeligvis en form for sele eller stang på tværs.

En højstol kan være lavet af forskellige typer materiale. Nogle af de klassiske er lavet af træ. Andre er lavet af en kombination af plastik og metal.

Nogle højstole i træ er bygget op med en træramme forneden, som skal fungere som en form for fod. Oven på den er der så et sidestykke på hver side af rammen. De to sidestykker skal så holde både fodpladen, som barnets fødder hviler på og selve sædet og ryglænet.

Det smarte ved denne type højstol er, at både fodpladen, sædet og rygstøtten kan justeres op eller ned af de to sidestykker, alt efter hvor stort barnet er.

højstole

Køb en højstol til køkkenet og dyrk samværet med dine gæster

Hvis du er typen, der tit og ofte har gæster på besøg, og du samtidig ville ønske, at du kunne tilbringe mere tid med dem, end du egentlig gør, så kan det være en oplagt idé at købe en flot højstol, som du kan have stående i køkkenet. Det er tit på grund af, at du bliver nødt til at lave mad, at du ikke når at tilbringe alt den gode og favorable kvalitetstid med dine gæster, som du ville ønske, du kunne. Netop derfor kan det være utrolig smart at have en højstol og endnu smartere at placere den flotte nye højstol i køkkenet. Det er ikke helt det samme som en barstol, men en højstol kan have mange af de samme smarte egenskaber, som en barstol kan have i et køkken. Din gæst eller dine gæster kan sidde og nyde et lille glas inden måltidet, og på den måde vil du kunne konversere med din gæst, alt imens du står og tilbereder aftenens gastronomiske oplevelse. En højstol er derfor en utrolig smart løsning til dig, der gerne vil bruge mere tid med dine gæster.

Køb en højstol og placer den andre steder i hjemmet

Det er ikke kun i køkkenet, at det kan være en super god idé at have en højstol – det kan også være enormt smart med en højstol i stuen eller på børneværelset. Sidstnævnte kan være en god idé, fordi du på den måde vil kunne sidde og læse en dejlig godnathistorie eller lignende op for dine børn mens de selv lærer at ligge i egne senge. En højstol kan på den måde faktisk blive en form for forældre-hjælper. Der findes mange højstole på markedet, og derfor skal du blot finde den højstol, som du tror er bedst til det rum, du havde tænkt dig at placere den i.

Sørg for at dine børn sidder godt med højstole

Som nybagte forældre er der rigtig mange ting, man skal tage stilling til. Det er nemlig således, at det at blive forældre er det største ansvar, man overhovedet kan påtage sig. Vil man gerne leve op til dette ansvar, er det allervigtigste, at man ser på, hvilke behov ens barn har. Noget af det vigtigste for os mennesker og vores kroppe er, at vi sidder godt og komfortabelt – dette skal vi, når vi slapper af, når vi læser avis og andet. Dog sidder vi længe ned, når vi indtager vores måltider, hvorfor siddekomforten skal være i top, når vi gør dette. Før børn er der kun en rigtig løsning på dette – en højstol. Højstole er et klassisk element i børnefamilier. De er aldrig blevet ændret, hvorfor man også kan være sikker på, at designet er i top. De er afprøvet gennem generationer, og de virker altid upåklageligt. Der er ikke så meget hurlumhej med højstole, hvorfor man også kan stole blindt på dem og deres holdbarhed og funktionalitet.

En langtidsholdbar løsning

Alle forældre sander før eller siden, at deres børns vækst gør, at de vokser ud af alting, nærmest inden de er vokset ind i det. Derfor kan det være frustrerende for forældres pengepung, at alting skal udskiftes, uden den næsten er nået at blive taget i brug. Dette er dog ikke tilfældet, når man køber en højstol. De kan nemlig justeres, således at ens barn kan bruge den i mange år, uagtet en uhæmmet vækst. Derfor er det en langsigtet og langtidsholdbar investering for forældre. De kan være helt sikre på, at de ikke skal ud og købe en ny stol til deres børn året efter igen. Dette vil kunne mærkes på budgettet, men det vil også føles som en god investering – især set i lyset af, at det er noget, børnene bruger op til flere gange om dagen mange år i træk.

En højstol er det perfekte valg til ens børn

Hver dag bruger vi timevis på at sidde ned. Det er nødvendigt, fordi det er utrolig hårdt og belastende for kroppen at skulle stå op lang tid af gangen. Den menneskelige krop er ganske enkelt indrettet sådan, at vi har brug for hvile, og den får vi i høj grad, når vi sidder ned og slapper af. Derfor er det naturligvis helt afgørende, at man har nogle gode stole. Det er også vigtigt, at man har nogle forskellige stole at vælge imellem, for det er ikke alle stole, der egner sig til enhver situation. Det nytter for eksempel ikke noget at sidde i en lænestol rundt om spisebordet. Den er ganske enkelt ikke designet til dette formål. Omvendt er en spisebordsstol ikke meget ved, hvis man sidder foran fjernsynet eller med en god bog. Der er en lånestol selvsagt langt bedre til formålet.

højstol

Danmark har en lang og traditionsrig historie indenfor stoledesign

Det er ret unikt for et så lille land som Danmark, at have så stolt en tradition indenfor stoledesign. Den danske møbelkunst har i høj grad gjort sig bemærket igennem designere som Wegner og Arne Jacobsen, der har designet det, som mange vil betegne som udødelige klassikere. Man skal derfor ikke lede længe efter en god stol, da det danske marked bugner med kvalitetsstole.

Æstetik og funktionalitet i harmoni

Det er der især kendetegner den danske designtradition er, at æstetikken og funktionaliteten altid har gået hånd i hånd. Det er et typisk skandinavisk træk, at man ikke laver noget, der ikke er behageligt og brugbart, samtidig med at det pynter i hjemmet.

En højstol er det perfekte valg til ens børn

En af de udødelige klassikere er højstolen. Den er ideel til mindre børn, og kan bruges igennem en lang periode af barndommen. Derfor er kvalitet afgørende, for en god stol kan nemt bruges, hvis der skulle vise sig at komme flere børn undervejs.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.