Et perfekt badeværelse – gode indretningstips

badeværelse – gode indretningstips

Badeværelset er et rum, hvor der ikke er så meget fokus på design. Det er ikke et rum, hvor folk typisk opholder sig mange timer i løbet af et døgn, og det skal derfor blot være praktisk for mange. Alligevel anvendes badeværelset til nogen meget vigtige gøremål.

Det er her vi tager et hurtigt bad, når vi har travlt eller et dejlig langt bad, når vi vil koble fra. Det er også på badeværelset vi har super travlt om morgenen, inden vi skal på arbejde. Det er derfor vigtigt alligevel at fokusere på indretningen af badeværelset. Det skal være rummeligt, så det passer til en travlt morgen, men samtidig skal det være afstressende, når det skal bruges til velvære og afslapning.

Et perfekt badeværelse SKAL indeholde visse ting

Badeværelset er et funktionsrum, og af praktiske årsager er der derfor, nogle ting som badeværelset skal indeholde. Det giver lidt sig selv, men der skal være et toilet, en håndvask og muligheden for at tage et bad. Et badeværelse bør også indeholde noget hylde- skabs- eller skuffeplads, hvor man kan opbevare diverse ting som shampoo, håndklæder, make-up og parfume.

At et badeværelse skal indeholde disse elementer, betyder ikke at man er tvunget til et standardiseret badeværelse. Tag fx badet. Hvis man gerne vil have lange varme bade, hvor man kan slappe helt af, så er et stort badekar en god investering. Et varmt bade løsner de trætte muskler, der kan være rigtig dejligt efter en lang arbejdsdag. Mindre børn får også stor glæde af badekar, hvor der er masser plads til leg.

Det er en fordel også at have en bruseniche, hvis der er plads til det. Her kan man tage et hurtigt bad, de morgener hvor det skal gå stærkt.

Badeværelset er blevet super funktionelt og stilet

I dag er det blevet meget populært at have to håndvaske. På denne måde kan par, der begge har travlt om morgenen gøre sig klar samtidig, hvilket tidsoptimere morgenen. Dette giver også mere plads om håndvasken til den enkelte, hvor make-up, parfumer osv. kan opbevares.

På flere badeværelser ser man i dag også ting som duftelys, designer toiletspand og børste, designer sæbedispenser osv. Der er altså kommet mere fokus på at badeværelset skal være smukt og stilrent ligesom resten af huset.

Når du skal til at indrette badeværelset, er den første tanke du bør gøre dig, hvilke fliser eller klinker, der skal bedække dine gulve og vægge. Herudover skal du vælge et toilet, der stilmæssigt passer din smag.

Også håndvask, spejle, bruseniche, badekar osv. skal overvejes. Ønsker du en håndvask, der er fritstående eller indbygget i et skab. Ønsker du et klassisk firkantet spejl, eller et mere moderne rundt og frit hængende spejl? Uanset hvad, skal du sørge for at tænke over brandfare, funktionalitet og materialevalg, når du designer dit badeværelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.