Det er altid spændende at beskæftige sig med design og indretning, og danskernes interesse for dette emne er kun blevet større og større de sidste mange år. Det vrimler med TV-programmer om boligindretning, og der har sågar været et program, hvor deltagerne skulle bygge og indrette et hus fra grunden, hvor vinderen til slut fik huset foræret. Men mindre kan bestemt også gøre det, og et godt sted at starte kunne være et køb af et vitrineskab.

Vitrineskabet er historisk en overlevering fra baroktiden, hvor det blev anvendt til opbevaring af porcelæn. Med de praktiske gennemsigtige ruder var og er det let at se ind i vitrineskabet. Og derfor kunne ejeren af skabet stolt vise sin kostbare samling af forskelligt porcelæn.

Vis dine ting frem

Vitrineskabet er heldigvis bevaret. Og i dag fås det i flere forskellige modeller. Fælles for alle disse modeller er dog, at ruderne er bibeholdt. Så hvis du har antikke glas eller blot nogle fine ting, du gerne vil vise frem, bør du bestemt overveje at købe et vitrineskab. Du behøver ikke gøre det “barok-style”, men kan jo langt hen ad vejen selv bestemme, hvad du ønsker at fylde vitrineskabet med.

Til mere end porcelæn

Kunne du godt tænke dig et vitrineskab, fordi du synes om looket og tænker, at sådan et vitrineskab vil tage sig godt ud i din bolig? Men har du ikke noget porcelæn, du ønsker at vise frem? Så fortvivl ej. Du kan nemlig – som antydet i forrige afsnit – sagtens bruge det som opbevaring til andre sager.

Til børneværelset

Det kan især være cool at bruge et vitrineskab til opbevaring af forskelligt legetøj. For det første egner det sig fortrinligt til legetøj i æsker. Det kunne være LEGO, puslespil eller andre spil, dine børn holder af og bruger. Det skal jo heller ikke være nogen hemmelighed, at børn har det med at få ting væk, og det er meget irriterende at skulle lave et puslespil eller spille LUDO og opdage, at halvdelen af brikkerne er væk

På den her måde kan mor og far holde en smule orden i legetøjet og sætte det væk, når det ikke længere skal bruges. I øvrigt kan en del vitrineskabe aflåses, hvis du har det behov.

Til soveværelset

Du kan også placere vitrineskabet i dit soveværelse, hvor du kan opbevare dit sengetøj, håndklæder, eller hvad der ellers falder dig ind. Det kan se elegant ud med et vitrineskab i et soveværelse – og hvis du sørger for at anskaffe dig et vitrineskab, der spiller godt sammen med soveværelsets øvrige inventar, kan du på den her måde skabe dig et fantastisk rum, som stilmæssigt bliver helt unikt og personligt.

Nogle vitrineskabe fås også med lukkede skuffer, hvilket føjer endnu en dimension til de anvendelsesmuligheder, det byder dig.

Find det rette vitrineskab

Nu er spørgsmålet bare, hvordan det skal lykkes dig at finde det vitrineskab, der passer lige nøjagtigt til dig. Du kan vælge mellem mange forskellige træsorter og designs. Så hvad enten du er på udkig efter et vitrineskab med et gammelt look, eller om du er mere interesseret i et vitrineskab, der i højere grad har et moderne, nutidigt touch, kan du absolut finde det blandt det brede udvalg.

Overvej nøje, hvad du vil bruge vitrineskabet til. Det kan være, at du gerne vil have et vitrineskab, som du kan aflåse. Eller måske er du mere interesseret i at vitrineskabet også har hylder forneden, som du eller andre ikke kan se ind i. Du skal dertil huske på, at langt størstedelen af vitrineskabe fylder en del, og du bør have god plads i rummet, hvor du vælger at placere det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.