Er pladsen trang? Her er fordelene ved en sovesofa

sovesofa

Både i stue og soveværelse er det vigtigt at man skal spare på pladsen. Dette er især vigtigt, hvis du måske bor i en mindre lejlighed, hvor det ikke lige er til at have både seng og sofa.

Dette er blandt andet, hvorfor sovesofaer i de sidste par år er blevet utroligt populære blandt unge såvel som gamle. De er simpelthen utroligt fleksible og giver dig muligheden for at spare på plads, uden virkeligt at skulle investere meget yderligere.

Der findes mange forskellige modeller, og nogle er måske mere sofa end de er seng. Det er eksempelvis muligt at købe en enhed, der kommer med chaiselong. Dette gør, at det nærmest er umuligt at se, at det faktisk er en sofa, som man også kan sove i. Dette er en af de klassiske fordele, for moderne modeller ligner mest af alt bare sofaer. Det giver en komfortabel søvn uden at gå ud over designet!

Se forskellige sovesofaer her.

Få seng og sofa i ét møbel og spar på pladsen

Den helt fundamentale fordel ved sovesofaer er, at de, som navnet antyder, er to møbler i ét. Dette sker ved, at du ofte har en fundamental sofa med ryglæn. Hertil har du så muligheden for at trække en ekstra ”madras” frem, for eksempel omme bag ryglænet. Nogle gange vil denne metaforiske madras og være en erstatning for ryglænet.

Det, som er den virkelige fordel her, er selvfølgelig, at du ikke skal til at have flere møbler. Både sofaer og senge er møbler, som fylder utroligt meget. Dette er især tydeligt i mindre lejligheder og rum – men det er også møbler, som de fleste af os føler er vigtige.

En af de mest populære måder at bruge sovesofaer på er at placere dem inde i stuen. Her vil enheden så bruges som sofa. Når det så bliver tid til at gå i seng, så kan du omvende sofaen og gøre den til en dejlig seng. På denne måde har du ét møbel, som udfører mange forskellige funktioner.

Mange modeller har også et ekstra opbevaringsrum, hvilket især er en stor fordel, hvis du bruger enheden som beskrevet ovenfor. Så kan du lægge sengetøj ned i dette opbevaringsrum, og dermed behøver du og dine gæster ikke sidde i brugt sengetøj. Dermed kan der igen spares plads, så der er lidt mere rum til sjov!

Din sovesofa kan bruges som en gæsteseng

En anden populær måde at bruge disse enheder på er ved at bruge dem som gæstesenge. I nogle hjem har man et rum med en seng dedikeret til gæster. Er det trangt med pladsen, så er der dog god chance for, at dette ikke er en mulighed. Sovesofaen kan derimod være en gæsteseng, som ikke nødvendigvis behøver have sit eget rum. Dermed kan gæsten bare folde sofaen ud, når de vil sove. Dette gør igen, at du kan spare plads og giver kun endnu mere grund til at investere i en sovesofa.

Her kan du se andre muligheder, hvis en sovesofa ikke lige er noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.