En vinreol er praktisk såvel som pæn

vinreol i træ

Hvis du er typen, der går op i vin, så kender du frustrationen over ikke at have et ordentligt sted at lægge den. Det gælder med vin som med alle andre af husets genstande, om at få styr på tingene, og her er en vinreol præcis det, du har gået og manglet.

Du skal anskaffe dig en vinreol, fordi…

Som sagt skal en vin have et sted at ligge, og det skal den, fordi proppen på den måde kan holdes fugtig. Det er essentiel viden for en vindrikker, for hvis proppen udtørrer, eksponeres vinen for luft, som i sidste ende betyder, at den ikke kan drikkes. Det ville være surt at have investeret penge i en god vin for derefter at erfare, at den er udrikkelig. Derfor er en vinreol et praktisk møbel, som du vil gå glæde af i alle dine år som vindrikker.

En vinreol kan fås i forskellige udgaver

At en vinreol kan være pæn såvel som praktisk ses i de mange designs, som vinreoler fås i. Hvis du er typen, der går op i, at vinreolen skal passe ind i hjemmets øvrige indretning, så kan du med fordel investere i en vinreol, der er produceret i ubehandlet træ; den vil passe ind alle steder, fra det sekund den kommer ind ad døren, men hvis du i fremtiden ønsker at lave den om, så kan du selv enten male eller behandle den. På den måde får du en vinreol, du ikke bliver træt af, idet den altid kan forandres. Når du skal vælge, hvilken vinreol du skal eje, så skal du blot overveje, hvor mange vin der skal være plads til. Vinreoler fås nemlig med forskellige antal rum, og det ville være en skam at få købt én, der ikke kan indeholde de vin, du har stående derhjemme. Det er derudover ofte praktisk at købe en vinreol, der synes for stor, end det er at købe én med for få rum, for en vinsamling har tendens til kun at vokse.

 

En vinreol skal være lavet af rigtigt træ

Hvis man er en ægte vin entusiast, og interesserer sig meget for vin generelt, har man sikkert mange flasker vin liggende derhjemme. De ligger formentlig i en eller anden form for vinreol, så det er let at holde styr på dem, og danne sig overblik over hvilke forskellige flasker man har. Men mange køber bare en tilfældig vinreol, fordi de ikke lægger så meget i, at man skal have et godt sted at opbevare vinen. Har man det sådan, bør man ændre sin holdning.

vinreoler

Få overblik over samlingen

For er det ikke lidt ærgerligt, at man bruger så mange penge på vin, og så har dem liggende i en grim vinreol? Hvis man køber dyr gourmet mad, vælger man jo heller ikke at spise den af pap tallerkner. Og der er rigtig gode muligheder for at finde vinreoler, der er lavet af rigtigt træ, og som derfor både fremstår pænere og vil kunne holde i endnu længere tid. Vælger du at købe en rigtig vinreol i rigtigt træ, vil du med andre ord have en vinreol resten af dit liv.

Vis din vinsamling frem i en rigtig vinreol af træ

Når man har en rigtig vinreol, som er lavet af flot og holdbart træ, vil man hurtigt opdage, at vinsamlingen kommer til at fremstå meget mere elegant og spændende, end den gør i en gammel og kedelig vinreol. Dette er både til glæde for en selv, når man går og nyder sin vinsamling. Men det er også til stor glæde for de gæster, som man får på besøg. Det er nemlig meget sjovere for en selv og for en gæster, at tage et kig på vinsamlingen, når den ligger i en rigtig vinreol af træ. Denne vil nemlig få vinflaskerne til at fremstå mere unikke end ellers.

Tag bedst mulig vare på dine vine med en god vinreol

Vin er og bliver en hel verden for sig. Det er ikke for sjov, at man kan uddanne sig til ønolog, en ekspert som bare ved en hel masse om vin. Det er en drik som i den grad er omgærdet med mystik, eller i hvert fald kan være omgærdet med en vis mystik. Får man nogle rigtig gode flasker vin, eller beslutter man sig for at investere i nogle gode flasker vin, er man nødt til at også at spekulere lidt i opbevaring. Første skridt er at sørge for at flaskerne kommer på en vinreol, så de har mulighed for at ligge vandret, således man sørger for at øge holdbarheden.

Opbevaring der passer til indholdet

Selvom vin kan virke som noget helt for sig, så er det i bund og grund, når alt kommer til alt et organisk produkt ligesom alt andet vi indtager. Det betyder også, at vin selvfølgelig også kan gå til, hvis ikke det bliver opbevaret rigtigt. Har man nogensinde været på vintur et eller andet sted i verden, har man med sikkerhed set en vinkælder, hvor flaskerne ligger i lag, i lange dybe, og ikke mindst kølige kældre. Det skyldes, at kølig opbevaring er med til at forlænge levetiden for flaskernes indhold. Det kan virke praktisk, sådan at stable flaskerne op på en hylde. Det ser godt ud, og flaskerne kommer ned i vandret, så man sørger for at vinen konstant rører korkproppen, således man er sikret at korken ikke tørrer ud og dermed lader mere ilt strømme ind og reagere med vinen. Men problemet med den opbevaring er, at man ikke uden videre kan komme til de nederste flasker. Med en god vinreol er man bedre stillet, når man skal have en god flaske vin.

En vinreol er tvingende nødvendig for alle der drikker vin

Det er desværre bare ikke til at komme udenom. En vinreol er bare nødvendig at have. Ikke kun fordi den er praktisk, men også fordi vin skal opbevares liggende. Næste skridt derefter er så at få fat i et vinkøleskab, så man kan sikre sig at vinene ligger og modner ved den rette temperatur. Er det ikke nok, kan man gå skridtet videre og finde et hus med en vinkælder.

Vinreol er et must!

Selvom man ikke er decideret vinsamler, så har man altid nogle flasker liggende, som man har fået i værtsgave eller købt ind, fordi man har hørt nogen gøre reklame for en bestemt vin, kender den, kunne lide etiketten eller prisen. De ender ofte med at stå her og der, på køkkenbordet, gemt væk i et skab eller på en hylde, hvor der også er andre ting. De ender i hvert fald oftest alle mulige og umulige spøjse steder.

Hold styr på gulddråberne

Det er synd på flere måder; det er synd, at de skal stå spredt eller tilfældigt og ødelægge indretningen i ens hjem og det er synd, at de ikke står, så de for det første ligger bedre – vine har bedst af at stå på siden og for det andet et sted, hvor man kan gå hen og gennemse alle ens flasker. Forestil dig, hvor lækkert det er, både for en selv og ens gæster, at man lige går hen til sin vin reol og udvælger aftenens vin. Vine behøver slet ikke at rode etc. Samlet på på en vinreol, danner de udgangspunkt for en decideret æstetisk oplevelse i en hjem.

vinreol i træ

Vin reol er en oplevelsesreol

Den smukkeste vin reol er uden tvivl en vin reol lavet i træ. En metal vin reol er for tung og for mørk, mens træ står flot til faskerne, især lyst træ, hvis ens øvrige indretning kan bære det. Men træ plejer man at kunne kombinere med snart en hvilken som helst stil, man har prydet sit hjem med. Det er en sand nydelse at kunne samle sine flasker i et møbel, der i sig selv er smukt, og som får noget, der før virkede som rod, til at være smukt og et oplevelsessted, hvor man kan gå hen og nyde og udvælge sine vine. En vin reol er således både praktisk, smuk og oplevelsesorienteret. Den eneste fare forbundet med at få en flot vin reol lavet i træ er, at man går hen og bliver vinsamler!

En vinreol skal kunne rumme hele vinsamlingen

En vinreol kan laves i rigtig mange forskellige former for materialer, det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, og det er super fedt, for på den måde er det muligt for en at sætte sit eget præg på sin vinreol, og det vil de fleste vinentusiaster vel gerne.

Få din vinreol speciallavet

Man kan for eksempel få en vinreol, som er lavet af naturproduktet træ, og det er selvfølgelig et vidt begreb, for man kan jo vælge mange forskellige træsorter, så det er bare med at finde ud af, hvilken træsort man selv er mest til. Er det for eksempel teak eller mahonie, eller en helt anden sort? Og dernæst skal man tage stilling til, som træet skal males, men igen afhænger det meget af sorten, for det ville være en skam at male mahonie, ikke sandt?
Man kan også købe en vinreol i en eller anden form for metal, det ser super fedt ud. Man kan købe vinreoler flere steder, du kan blandt andet finde et stort udvalg i diverse møbelforretninger, fordi en vinreol netop er et møbel, og nemt kan få en central rolle i hjemmet. Kom af sted og tag et kig på udvalget og se, om der er noget, der passer til din smag og til din vinsamling.

Størrelsen betyder noget på ens vinreol

Nogle siger, at størrelse ikke betyder noget, men det er ikke helt lige meget, når der er tale om en vinreol, for man skal jo have en vinreol, der kan rumme al ens vin, og det er jo forskelligt, hvor stor folks samling er. Men heldigvis kan man få vinreoler i alle størrelser, så det er ikke noget problem. Man kan også købe vinreoler, man selv samler og som man senere kan købe flere sektioner til og dermed bygge den større, hvis man nu pludselig skulle få lyst til det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.