En guide til at lave et godt kontor i hjemmet

Flere og flere ser mulighederne for at tjene penge ved at arbejde hjemmefra. Som tiderne er i dag, og med den rolle som internettet og computere spiller, er muligheden også oplagt. Det kan også være, man har en arbejdsgiver, der giver en mulighed for at kunne tage noget af arbejdstiden hjemmefra. Om det er den ene eller anden måde, man får sine opgaver på, giver det uanset nye muligheder.

Blandt andet kan det være praktisk i en børnefamilie, at man kan arbejde hjemmefra. Derforuden er det efterhånden også blevet mere og mere almindeligt at arbejde freelance – og hjemmefra. For eksempel som skribent. Men når man arbejder hjemmefra, kan det være en god ting at få indrettet sig en ordentlig hjemmearbejdsplads. Det vil vi se lidt nærmere på i det følgende.

God indretning – godt arbejdsmiljø

Når man arbejder på kontor, er det godt for ens velbefindende at være i et godt arbejdsmiljø. Det gælder det psykiske, men bestemt også det fysiske. De fysiske rammer spiller en rolle i forhold til, hvordan man befinder sig. Sidder man godt – har man en ordentlig stol, et bord med plads osv.? Sidder man et sted, hvor man ikke får træk, og hvor der er lys nok – og ikke generende lys? Er der tilpas med ro, og ikke generende støj, lugte m.m.?

Blandt andet disse ting er også værd at overveje, når man vil arbejde hjemmefra. Skal man for eksempel sidde foran skærmen i mange timer, er det vigtigt at sidde godt. For sidder man eksempelvis sammenkrøbet eller foroverbøjet i sofaen og skriver, på en dårlig stol eller ved et alt for lille bord, kan det give problemer. Problemer med ryg, nakke, skuldre osv. Ligesom eksempelvis dårlig belysning kan udfordre øjnene unødigt.

Den positive hjemmearbejdsplads

Men ikke kun møbler og udstyr spiller en rolle. Selve indretningen kan have betydning for, hvordan man har det, når man er på arbejde – hjemme. Føler man sig godt tilpas i rummet – er der rart at være? Eller har man end ikke sit eget bord, men må rydde spisebordet for legetøj, vasketøj, papir og sager hver dag, før man går i gang? Er man omgivet af rod og sager, der egentlig mest stresser en?

Kan man indrette sig, så man bliver glad af at være til stede på hjemmearbejdspladsen, vil det også smitte af på arbejdsglæden – og resultatet af ens arbejde. Med andre ord kan en god indretning af hjemmekontoret være med til at give arbejdsglæde og ro indeni, i stedet for stress og dårligt humør. Så har man nogle særlige billeder, nips – og ting, der hjælper med at holde orden, kan det – sammen med de rette møbler – være godt givet ud. Til det formål at indrette en god, positiv og behagelig hjemmearbejdsplads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.